събота, 4 юни 2011 г.

Масажи с мед



Целулитът е лечим, но това изисква време, търпение и комплексен подход за отстраняване на причините

- затлъстяване, стрес, наследствени фактори, хормонален дисбаланс и др. Освен балансирано хранене и двигателна активност е необходимо и директно въздействие върху проблемните участъци.

С предимство пред всички локални лечебни процедури за лечение на целулита бих посочила медния масаж. Това е древен тибетски метод, при който въздействието на масажните похвати и мощният биологичен ефект на пчелния мед взаимно се допълват и усилват. Лечебната сила на меда е известна още от древността. Освен вода и въглехидрати, в него се съдържат важни микроелементи и минерали, витамини, някои ензими, както и антибиотични вещества. Интересно е да се знае, че при приема на мед с храната голяма част от полезните вещества съдържащи се в него частично или напълно се унищожават от стомашната киселина, докато прилагайки го върху кожата, те напълно се усвояват.

Масажът с пчелен мед стимулира циркулацията на кръв и лимфа като улеснява отделянето на излишните течности и отпадните продукти от целулитната тъкан. Той подхранва, освежава и подмладява кожата. Масажирането с ръце създава вакуум, който чрез ефекта на “изсмукване” и “изпомпване” тонизира тъканите и възстановява тяхната естествена способност да се самопочистват от токсините. Масажът с мед бързо разгражда мастните депа, стяга кожата като възстановява нейната еластичност и я предпазва от по – нататъшно отпускане.

Лечебният курс включва 15-20 процедури през ден, останалото е правилно хранене, много течности и спорт.

1 коментар:

  1. Ох, този масаж наистина е болезнен, но на един приятел от него му се оправи проблемът с потенето - странно нали?!

    Аз по друг повод го ползвах, но съм доволна, въпреки болката. Мисля скоро да дойда пак в студиото за него.

    Надежда

    ОтговорИзтриване

Коментирай тук: